MMS käytännössä

Miihkalilta tuli MMS-viesti bileistä. Juuri sellainen, josta meidän kuluttajina tulee lähivuosien aikana innostua niin paljon että vaihdamme puhelimemme kamerakännykkään ja alamme lähetellä fiiliskuvia seikkailuistamme.

Kuva lähetettiin Nokian juuri kauppoihin tulleesta 7650-puhelimesta Ericsson T68i:hini, joten tekniikkakin tuntuu pelaavan erimerkkisten laitteiden välillä. Mutta kuten aina alussa, pientä säätöä vielä tarvitaan… klikkaa kuvaa isommaksi, niin ehkä huomaat mitä tarkoitan.
Continue reading

Blogilista

Kuten aktiivisimmat lukijat ovatkin jo huomanneet, olen lisännyt Pinseriin weblog-seurannan. Listan tekeminen sai alkunsa siitä, kun huomasin suomalaisten blogien listan kasvavan niin pitkäksi että niiden kaikkien tarkistaminen alkoi viedä paljon aikaa. Päätin helpottaa seuraamista tekemällä systeemin, joka näyttää mitkä blogit sisältävät uutta luettavaa.

Lista löytyy etusivun oikean laidan navigointipalkista, kohdasta “Blogeja ja päiväkirjoja”. Ohjelma käy säännöllisin väliajoin lataamassa listatut blogit ja tutkii, onko niihin tehty muutoksia. Jos blogia on päivitetty edellisen käynnin jälkeen, se nostetaan listan kärkeen.
Continue reading

Bitille hintaa

Vodafone tarjoaa Saksassa kamerakännykän ostajalle kuvaviestejä 39 sentillä kappale [via dfile]. Jalomielinen ele, ottaen huomioon että teksti- ja kuvaviestien lähettäminen on operaattoreille aika kannattavaa bisnestä – yhdelle bitille tulee ihan kiitettävästi hintaa. Kaupoissa monista tavaroista ilmoitetaan kilohinta – jos datatuotteista vaadittaisiin samaa, mikä olisi tietokonemaailman vastine kilohinnalle? Lasketaanpa hieman:
Continue reading

Amerikka

Mall
Miltei tasan vuosi sitten vietimme upeat 3 viikkoa San Franciscossa. Reissussa tuli otettua satoja valokuvia, joista parhaimmistoa voit ihastella omassa galleriassaan. Tämän päivän aiheena on kuitenkin jotain ihan muuta. Kävin kuvakokoelmaa läpi ja poimin kuvakasasta joukon arkisia otoksia, jotka vielä vuodenkin kuluttua kuvailevat matkan tunnelmia ja ehkä kertovat jotain perusamerikkalaisuudesta.
Continue reading

Esteitä mobiiliutopian tiellä

Helsingin Sanomat laittoi langattoman internetin testiin. Eläkeläiselle ja koulupojalle annettiin kuukaudeksi käyttöön viimeisimmillä herkuilla varustetut mobiililaitteet. Tulokset eivät olleet yllättäviä: mobiilin netin käyttäminen on edelleenkin hankalaa ja kallista, mutta ei siltikään järin mielenkiintoista . Itsellänikin MMS on jäänyt täysin käyttämättömäksi alun leikkien jälkeen.

Aulanko

Hämeenlinnassa sijaitseva Aulangon luonnonsuojelualue on yksi niistä paikoista, jossa käymisestä on tullut meille perinne. Alueen ympäri kulkee rengastie, jonka varrelle voi pysähtyä piknikille, ihailemaan monipuolista kasvistoa tai vaikkapa syöttämään lintuja.

Viime viikolla käydessämme Aulangolla pitkästä aikaa kohtasimme ikävän näyn: myrsky oli kaatanut metsää laajalta alueelta. Tuuli oli repinyt metsän maan tasalle kuin hakkuiden jäljiltä. Metsähallitus kertoo sivuillaan, että myrskyn kaatama alue jätetään sellaisekseen ja sen annetaan metsittyä luonnollisesti. Suuresta tuhosta voikin tulla aikaiseksi jotain mielenkiintoista – alussa rumaa, mutta ajan myötä kaunista.

Aulangon tapaiset “kaupunkimetsät” ovat helppoudessaan houkuttelevia. Niihin on hyvät kulkuyhteydet ja liikkuminen on tehty aloitteleville luonnossa kulkijoillekin helpoksi. Muita käymisen arvoisia kaupunkimetsiä ja -puistoja ovat mm. Kew Gardens ja Hampstead Heath Lontoossa sekä Muir Woods San Franciscon lähellä.
Continue reading

Kesän merkkejä

HeinäsirkkaJälleen kerran yksi kesän merkki! Kävellessäni pihalla kuulin heinien joukosta tuttua siritystä: heinäsirkka oli aloittanut konserttinsa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kuulo on vielä kunnossa :-)

Lapsena luin jostain, että heinäsirkan siritys toimii lämpömittarina. Laskemalla sirityksien määrän minuutissa voi tietyllä kaavalla siitä saada aikaan vallitsevan lämpötilan. En vain kuolemaksenikaan muista, mistä tieto on peräisin. Ehkä Sudenpentujen käsikirjasta? Osaako joku auttaa?