Tee itsellesi Krypto-Kekkonen. Välineeksi tarvitset paperin, piirtoheitinkalvon ja postscript-printterin.
Continue reading
Monthly Archives: January 2003
Koiruuksia
Laskurien kertomaa
Pinserin kävijälaskuri pyörähti näemmä juuri sadantuhannen paremmalle puolelle. Tämä Sitemeterin toimittama laskuri kertoo, että nykyisin Pinserissä käydään keskimäärin liki 800 kertaa päivässä. Sitemeter tosin laitettiin käyntiin vasta tuossa myöhemmin syksyllä – Nebulan tilastopalvelu kertoo, että vierailuja aikojen alusta (huhtikuusta 2002) lukien on tullut itse asiassa jo 149 000 kpl ja sivulatauksia puoli miljoonaa. Pikku juhlan aihe siis! Tänään kaikille kävijöille tarjolla virtuaalista kahvia ja pullaa.
Halpaa matkailua
Jippii, Ryanair alkaa lentää Tampereelta Tukholman Skavstaan. Tiedossa älyttömän halpoja lentoja maailmalle.
Kymmenen potenssit
Yksi lempiaineistani koulussa oli fysiikka. Minun aikanani (80-luvulla) ei vain ollut kaikkia nykyteknologian tarjoamia mahdolisuuksia asioiden visualisointiin. Mutta nyt on, esimerkiksi Powers Of 10, hieno asioiden kokosuhteita havainnollistava java-sovellus.
Tiedät varmaankin miten kymmenen potenssit menevät: 1, 10, 100, 1000 jne… Ensin maapalloa katsotaan 1023 (eli siis 10 000 000 000 000 000 000 000 000 000) metrin päästä, sitten siirrytään lähemmäs: aurinkokuntaan, maapalloon, Floridaan, Tallahasseeseen, puuhun, lehteen, soluihin jne… Lopuksi saamme ihailla atomia 100 attometrin etäisyydeltä.
Liekitys kiihtyy
Tapahtunut tähän mennessä: puolalainen microsoftmobiles.com (ei tekemisissä oikean Microsoftin kanssa) kirjoittaa ilkeästi Nokiasta ja suomalaisista. Suomalaiset hukuttavat saitin kommentteihin (joista kaikki eivät olleet kovin ystävällisiä) ja saitti blokkaa suomalaiset liiallisen liikenteen vuoksi. Vanha kunnon flamesota siis. Nyt saitin ylläpitäjä Zachar Zawadzki puhuu suunsa puhtaaksi suomalaisista ja kertoo eritellysti miten paska maa tämä on. Yleisö jää odottamaan suomalaisten vastaiskua.
Kaikkien laatupiikkien äiti
Mainokset ovat usein parasta sisältöä televisiossa. Useimmiten kannattaisi odottaa kaupallisten tiedotteiden loppuun ja mennä vasta sitten jääkaapille. Kaikkien mainoskatkojen huipentumahan on tänä sunnuntaina pelattava amerikkalaisen jalkapallon loppuottelu Super Bowl, jonka aikana esitettävien mainoksien pitäisi olla parasta mitä rahalla saa aikaiseksi.
Tänä vuonna mainokset aikovat tuoda yleisön ulottuville uusia innovatiivisia interaktiivisia palveluita: katsojat voivat nimittäin osallistua äänestyksiin ja saada reaaliaikaista tilastotietoa tekstiviestien välityksellä. Matkapuhelinoperaattori AT&T:n edustaja kertoo, että he haluavat katsojien huomaavan, että puhelimella voi tehdä muutakin kuin puhua.
Ja tässä vaiheessa suomalaiset hymyilevät jälleen kerran osaaottavasti: miten hellyttävää että jenkitkin saavat kokeilla tekstaamista. Tunne on hieman sukua sille säälinsekaiselle huvitukselle jota tamperelaiset tuntevat seuratessaan pääkaupunkiseudun haparoivaa astelemista elektronisten bussikorttien ja netissä tapahtuvan kirjastolainojen uusimisen ihmeelliseen maailmaan. ;-)
Mies menneisyydestä käyttää nettiä
Kevin Mitnick jäi kiinni häkkeröinnistä ja sai kahdeksan vuoden porttikiellon Internetiin. Tiistaina hän pääsi taas surffailemaan, tietysti uteliaan yleisön silmien alla. Ensimmäiset askelet netissä? Tarkistetaan mitä itsestä on kirjoitettu, törmätään saittiin joka vaatii asentamaan Flash-plug-inin ja kärsitään pornoa mainostavista popup-ikkunoista.
Mainoksissa on totuus
Hehehee, kyllä sitä ennenkin osattiin: Kun nukutte, toimii “Zello-Punkt”-nenänmuodostaja muodostaen rumaa nenäänne silti Teitä kiusaamatta. Hinta Smk. 65:- ja hienoimmin tehtynä 90:-. Edulis oli skannannut vanhoista 1920-luvun lehdistä mainoksia, jotka jättävät ostoskanavankin varjoonsa.
Käyttöjärjestelmä puhuttaa
Linux on alkanut taas vaihteeksi kiinnostaa yhä enemmän. Itse asiassa Unix-käyttöjärjestelmä olisikin vähän kuin paluu takaisin kotiin, olivathan Sunin työasemat pääasiallisia leikki- ja duunailukoneitani liki vuosikymmenen ajan (88-96) ja kaikki palvelinpuolen jutut (kuten nyt vaikka tämä Pinseri) tehdään toki edelleen Unixissa. Mutta Linux työpöydälle?
Continue reading