Uudesta tekijänoikeuslaista äänestetään lopullisesti tänään. Voit seurata tapahtumaa suorana Digitodayn sivuilta.
Jyrki Kasvin hylkäysesitys ei läpäissyt äänestystä, joten uusi laki tulee voimaan presidentin sen hyväksyttyä.
Uudesta tekijänoikeuslaista äänestetään lopullisesti tänään. Voit seurata tapahtumaa suorana Digitodayn sivuilta.
Jyrki Kasvin hylkäysesitys ei läpäissyt äänestystä, joten uusi laki tulee voimaan presidentin sen hyväksyttyä.
Surullinen päivä demokratialle. Minusta on jokseenkin turha tämän jälkeen natista, että kansalaiset eivät välitä politiikasta tai nuoret eivät osallistu.
Itsekin olen tekijänoikeuslakia vastaan, mutta en silti voi Riitan kommenttiin yhtyä. Ilman kansalaisten aktiivisuutta laki olisi mennyt läpi kaikessa hiljaisuudessa, kansanedustajat (ao. valiokuntien jäseniä lukuunottamatta) eivät olisi edes tietoisia lain ongelmakohdista eikä hallituksella olisi mitään painetta valmistella muutoksia lakiin. Ei se minusta huono saavutus ole. Minusta case tekijäoikeus nimenomaan osoittaa, että vaikuttaa voi, vaikuttaminen ei vain aina tarkoita että omat ehdotukset menisivät läpi ehdotetussa muodossa ja heti.
Surulliseksi minut tekee se, että harvoin mikään asia on politiikassa tällä tavalla päivänselvä. Laki on susi, koska se on valmisteltu ääniteteollisuuden talutusnuorassa. Päättäjillä ei ollut tarpeeksi taitoa/halua/viitseliäisyyttä perehtyä päätettävään asiaan.
Milloin viimeksi KAIKKIEN puolueiden nuorisojärjestöt ovat olleet jostakin asiasta yhtä mieltä? Silti suuri osa kansanedustajista ei edes vaivautunut olemaan paikalla äänestyksestä. Phtyi.
Viimeksi taisivat olla yhtä mieltä kun vastustivat Sex Pistolsien päästämistä Suomeen keikalle…
Riitta, samaa harmittelen minäkin. Ihmettelin jo jokin aika sitten sitä, miten tästä laista on tullut sukupolvikysymys. En oikeastaan ole erityisen hämmästynyt siitä, etteivät puolueet kuuntele äänestäjiään, mutta sitä ihmettelen, ettei niitä kiinnosta kuunnella edes omia nuorisojärjestöjään.
No, mediateollisuus saa haluamansa.
Ilmeisesti tämän lain myötä on lievempi rike warettaa CD kokonaan kuin kopioida se MP3-soittimelleen omalta, laillisesti ostamaltaan CD:ltä? Eikö laki ole siis huono myös CD-myynnin kannalta?
Ja Karpela rupesi valittamaan kansalaisten aktivoitumisesta.
No nyt on vielä pari viikkoa aikaa laillisesti muuttaa musiikkilevynsä mp3:ksi. Ja mitenköhän sitten jatkossa todistetaan, että enkoodaus on tehty ennen kuin siitä tuli laitonta? Pitääkö uuden lain myötä poistaa jo enkoodatut musiikkitiedostot?
‘Pitääkö uuden lain myötä poistaa jo enkoodatut musiikkitiedostot?’
Laittomat musiikkikappaleet voi palauttaa kirjekuoressa äänitteen julkaisijalle tämän kuun loppuun ilman seuraamuksia. Kappaleet myydään poliisin huutokaupassa ennen joulua.
— kake kolmonen
“Ja mitenköhän sitten jatkossa todistetaan, että enkoodaus on tehty ennen kuin siitä tuli laitonta? Pitääkö uuden lain myötä poistaa jo enkoodatut musiikkitiedostot?”
Sehän tässä laissa on vielä lisäbonuksena, että laki on takautuva. Jos olet puoli vuotta sitten ohittanut kopiosuojauksen, olet lain astuttua voimaan tehnyt rikoksen. Että tällaista mätää Suomenmaalla.
Keskittyisivät ajamaan biopolttoaineiden asiaa ennemmin kuin kiusaamaan viihdeteollisuutta ylläpitäviä kansalaisia.
Voiko tosiaan (mikään) kielto olla takautuva? Kuulostaa pahalta oikeuksien polkemiselta: “Hei, ei tähän saa pysäköidä! Pysäköintivirhemaksu napsahtaa!”
“Laittomat musiikkikappaleet voi palauttaa kirjekuoressa äänitteen julkaisijalle tämän kuun loppuun ilman seuraamuksia. Kappaleet myydään poliisin huutokaupassa ennen joulua.”
kerrohhan hyvä ihminen minulle miten minä isken 1500 musiikki kappaletta koneeltani kirjekuoreen ilman isoja kustannuksia, että voisin lähettää ne poliisille?? xD ois aika kiva kattoo ku iskis ne n.3000 korpulle ja antais poliiseille :D. Mistä kake kuulit tosta? ois kiva tietää jutun lähde…