Televisio kutsuu! Minut on kutsuttu huomenna torstaina Yleisradion aamu-TV:n vieraaksi juttelemaan (yllätys-yllätys) blogeista. Yksityiskohdat ja puheenaiheet jäävät tässä vaiheessa vielä nähtäväksi, mutta epäilenpä että tulemme puhumaan siitä, mikä on juuri tällä hetkellä kuuminta hottia Blogistanissa ja ehkä vähän siitäkin, mitä nämä blogit oikein ovat – ajatelkaapa, on vielä ihmisiä jotka eivät sitä tiedä ;-) Mutta mitä kaikkea hienoa sitä voisikaan mainostaa kymmenminuuttiseni aikana? Ideoita?
TV1, torstaina 2.3.2006 klo 07:50. Kyllä, hiukkasen on perhosia vatsassa.
Onnea unelmasi täyttymisestä.
Juppe, jos tarkoitat telkkariin pääsemistä, täytyy tuottaa pettymys… olen ollut telkkarissa vieraana jo ennenkin. Mutta kiitokset onnitteluista :)
Yritä saada meidät näyttämään ihmisille eikä millekkään kummallisille kotiin homentuneille sosiaalitaidottomille nörteille. ;)
Koulumatkalla tuohon aikaan :(
Eikä kehtaa nauhottaa.
Nyt jää jotain näkemättä.
Kuuminta hottia? Whaat. Pitäis kieltää koko lausahdus.
Elina: hih, entäs jos olenkin kotiin homehtunut sosiaalitaidoton nörtti? :-)
Moi Sami.
Toivon, että korostaisit blogien merkitystä sananvapauden kannalta.
Olematon julkaisukynnys tuottaa ylilyöntejäkin, mutta luottakaamme kriittiseen lukijaan. Tärkeintä on sanomisen vapaus. (Tietysti lakien puitteissa – tosin ehkä välillä myös sanomisen rajoja hiukan koetellen…) Kriittinen lukutaito kuitenkin kehittyy ja demokratia hyötyy pitkässä juoksussa, näin uskon.
Mielestäni bloggaaminen on yhteiskunnallisen kansalaiskeskustelun kannalta parempi vaihtoehto kuin tiukasti moderoidut keskustelupalstat tai korkean julkaisukynnyksen omaavat lehtien yleisönosastot. Sananvapauden korkein aste? Jopa niin korkea, että siitä alkavat tietyt tahot olla jo huolissaan?
Moi, olit joskus puhumassa uta:lla jossain muistotilaisuudessa(?) ja siellä oli hauska kuunnella historiaa tietokonekeskuksen silmin. Tuota tuskin kannattaa huomenna, mutta sitten joskus ehkä :)
Hienoa. Puhu viisaita!
Täytyypä laitaa PVR tallentamaan jos vaikka a) nukun b) olen töissä c) en muuten vaan ole telkun ääressä tuohon aikaan.
Yle: “Videosalin uutuutena voit katsoa lähes kaikki aamu-TV:n studiohaastattelut netistä!”
http://www.yle.fi/yle24/videosali/?a=10&t=1
Muista mainita blogimaailman vahva yhteisöllisyys – eli kysyjälle tulee aina takuuvarmasti avun tuovaa palautetta.
Semmonen tilastotieto täältä kaupalliselta puolelta että Unto Hämäläisen vaaliblogin vilkkaimpina viikkoina Unskin blogi keräsi yksin enemmän kävijöitä kuin Suomen toiseksi suurimman 7-päiväisen sanomalehden www-saitti… Eli kyllä voinee sanoa että blogit ovat myös kiinnostava kohde kaupallisille toimijoille, mutta niiden ulospano tulee varmasti muuttumaan paljonkin tämän alkuhuuman jälkeen.
Ja kyllähän bloggaamisen ja web 2.0:n hyödyllisyydestä voidaan olla aika montaa mieltä
http://weeklystandard.com/Content/Public/Articles/000/000/006/714fjczq.asp
Ennenhän se meni niin että
“Television, the drug of the Nation,
Breeding ignorance…
150 channels 24 hours a day
you can flip through all of them
and still there’s nothing worth watching”.
Jokos kohta saa korvata telkkarin tossa rapissa blogeilla? :D
Puhu tästä: http://windsormedia.blogs.com/photos/uncategorized/cartoon_blogging2.gif
Kannattaa varmaan mainita, että monet ns. asiablogitkin tarjoavat myös sellaista tietoa, jota ei muualta saa. Sellaista tietoa ja sisältöä, jota muut mediat, kuten kirjat, televisio, lehdet jne. eivät välttämättä julkaise tai ole julkaisseet syystä tai toisesta.
Omassa blogissani juuri tällainen uuden ja vaihtoehtoisenkin tiedon levittäminen on yksi tärkeä seikka. Tällaisista asiablogisisällöistä voi olla tulevaisuudessa paljonkin apua alalla kuin alalla niin ammatillisessa kuin harrastemielessä.
“Lokaaja”:
“Mielestäni bloggaaminen on yhteiskunnallisen kansalaiskeskustelun kannalta parempi vaihtoehto kuin tiukasti moderoidut keskustelupalstat tai korkean julkaisukynnyksen omaavat lehtien yleisönosastot.”
Tähän liittyen lukaisepa kriittinen näkemys keskustelupalstojen moderoinnin tasosta:
http://sunnuntaitoimitus.typepad.com/sunnuntaitoimitus/2006/03/eniro_ja_jippii.html
“Mie”; olet oikeassa tuossa moderointi-asiassa ainakin muutamien palstojen suhteen. En kuitenkaan tarkoittanut ‘keskustelupalstalla’ ainakaan suomi24:ää, jonne en lähtisi virittelemään vakavahenkistä keskustelua jo pelkästään sen takia, että siellä näyttää tulevan niin paljon uusia aiheita päivässä, että vanhat jäävät nopeasti jalkoihin.
Onhan siellä toki piristäviä poikkeuksia, mutta kuitenkin.
Sun esiintymiseen on pari tuntia kun kirjoitan tätä :D
Toivottavasti kuitenkin meni hyvin!
Blogien ongelma ja paras puoli on se, että kuka tahansa voi kirjoittaa ja mistä tahansa. Tästä seuraa se, että netti on pullollaan blogeja siitä miten eilen satoi vettä ja tänäänkin on tylsää. Eli ihmiset, joilla ei välttämättä ole mitään kirjoitettavaa kirjoittavat. En tarkoita etteivätkö he saisi kirjoittaa, mutta pitäisikö heidän kirjoittaa?
Hyvää tuossa on se, että ne joilla oikeasti on sanottavaa ja osaavat kirjoittaa saavat äänensä kuuluville ja lukijoita. Ja paino nyt sillä osaavat kirjoittaa. En itsekään aina kirjoita täydellisesti ja kieliopillisesti oikein, mutta en myöskään jaksa kovin pitkään lukea tekstejä joiden kirjoittajalla ei ole käsitystä kieliopista.
Toi Weekly Standardin artikkeli oli mielenkiintoinen.
Uh,
Olivat sitten pyytäneet paikalle Hyppösen ja keskustelu urautui harmittavasti yritysten blogeihin.
— # mab
Toimittajahan tahdin määrää ja tekee kysymykset. Ilmeisesti blogien kaupallinen potentiaali on nyt alkanut toden teolla kiinnostaa.
Runkkublogit jäivät paitsioon. Ja olihan se Secuhyppis saatu jälleen paikalle, niinkuin näemmä aina oli it aihe mikä hyvänsä. Sami esiintyi hyvin.