Yksi blogiyhteisöön osallistumisen huonoista puolista on se, että ei tahdo aina muistaa minne on kirjoittanut kommentteja. Keskusteluihin osallistuminen saattaa sen vuoksi jäädä puolitiehen.
Joskus vuosi-pari sitten konseptoin hiljaa mielessäni palvelua, joka olisi kuin Blogilista, mutta seuraisi blogien sijasta kommenttiketjuja. Idean toteutus jäi sitten muiden kiireiden vuoksi tekemättä, mutta nähtävästi joku muukin sai saman idean ja ryhtyi tuumasta toimeen.
coComment on palvelu joka seuraa jätettyjä kommentteja ja tarjoaa monenlaisia hauskoja toiminnallisuuksia niihin liittyen. Asensin juuri selaimeen coComment-pluginin – saapa nähdä miten hyvin tämä homma toimii. Raportoin tarkemmista käyttökokemuksista myöhemmin.
Softaan liittyy näemmä myös WordPress-laajennus. Muut coComment-käyttäjät: Pitäisikö se asentaa Pinseriin?
(Lisäys) Asensin pinseriin coComment-pluginin. Jos kommentointi tuntuu toimivan jotenkin huonosti tai törmäilette bugeihin, ilmoitelkaapa asiasta.
Tällaista on jo vähän kaipailtu. Erittäin satunnaisena kommentoijana jää monet keskusteluunosallistumiset unholaan, joten ehkäpä tämä auttaa. Ilmeisesti asensit laajennuksen, kun tuohon tekstikentän alle ilmeistyi sälää? Tuntuu toimivan. =)
Eiku hö, tuo sälähän johtuukin tuosta itse asentamastani firefox-laajennuksesta. Mitäs tuo wp-plugin sitten tekee?
Kuulostaa tosiaan hyödylliseltä, saapa vain nähdä milloin vuodatus on tuolla tuettujen listalla… :-)
Tähän asti oon raahannut kommenttini muihin kuin tilaamiini blogeihin bookmarkkien omaan seurattavat-kansioon, joita käyn sitten satunnaisesti kurkkaamassa ja poistan kun on reilu viikko kulunut. Tilaamieni blogien kommenttejani koitan vain sitten edellisistä postauksista muistaa käydä kurkkaamassa, eli tarpeeseen olisi tuo!
Kiitoksia Pinserin Sami käynnistä blogissani! Ei blogitauosta välttämättä kovin pitkää tule, joskus vain täytyy vetää henkeä ja selvittää ajatuksiaan. Hyvää syksynjatkoa!
pastori: En ole asentanut laajennusta vielä, se on tuo Firefoxin plugin joka lisäilee ominaisuuksia.
Timo: vuodatuskin näyttäisi toimivan hyvin tämän kanssa vaikka erillistä tukea ei olekaan.
Äijä: Syksyä sinne myös! Ja kiitokset Benropelle joka blogistasi minulle vihjaisi.
Halleluja tätä olen odottanut! Paitsi tuo ei taida toimia vuodatuksessa?
On kyllä lupaava jutska, ohjeistus ei ehkä ollut aivan selkokielistä tai sitten ajatukseni ei oikein kulkenut alkuun.
Joskin joillain (popup) kommentointisivuilla se ei oikein toimi, mutta eipä se niin tarkkaa ole, kunhan on helppokäyttöinen eikä tee kommentointia työläämmäksi ja edes vähän muistia virkistää…
P.S.
Niin ja otsikoiden kanssa taitaa olla hiukan häikkää :)
Pinserin nimi näkyy tosiaan hieman erikoisesti tuolla palvelussa. Täällä päässä asetuksien pitäisi olla ihan kunnossa. Noh, ehkä lastentauteja tms.
Olen tuota jonkin kuukauden käyttänyt, ja toimii tosiaan myös Vuodatuksen kanssa. Ongelmia aiheuttavat ainoastaan blogit, jotka tunkevat kommentit ponnahdusikkunoihin. Ikävää on sekin, että evästeen vanhentuessa palvelu ei enää tajua, kuka kommentoi, mutta ei tästä erikseen mainitse. Ongelmaan auttaa, kun käy erikseen kirjautumassa palvelun sivuston kautta.
Kohta blogeissa on sivupalstoilla (sidebar, mitä ne on suomeksi?) enemmän tavaraa kuin itse viesteissä, kun kaikenlaista feediä ja “vitkettiä” tungetaan kyynärän mitan verran palstan reunaan…
Niin on kyllä minullakin.
Jotkut ovat kyllä ihan kelvollisia, kuten Zoomcloudsin Tag Cloud (luokkapilvi), joka antaa visuaalisesti painotetun kuvauksen blogin sisällöstä. Sitä olen käyttänyt.
Omien kommenttien laittaminen näkyville omaan blogiin kuulostaa jotenkin, tuota, liiallisen omahyväiseltä. Omaan feederiin tai jonnekin ne voisi kyllä laittaa. Tai ehkä tämä on sitä netin yhteisöllisyyttä.
Lurker: Samaa mieltä. En ole harkinnut coCommentsin omien kommenttien -pluginin asentamista… (tämä jonka nyt asensin siis lisää toimintoja itse kommentin kirjoituslaatikkoon).
Nyt on firefox-laajennus sitten asennettu ja tätä kommenttiketjua seurataan… katsotaanpa miten toimii.
Siirryin tuossa hiljattain uuteen leiskaan blogissani ja siinä yhteydessä a) siirsin kaikki seurantahuupat omalle sivulleen, siis flickr-kuvat, last.fm-musat ja cocommentit, etteivät ole tukkimassa sivupalkkia (itse asiassa luovuin sivupalkista kokonaan), b) heitin linkitkin omalle sivulleen, niin blogrollit kuin muutkin ja c) kokosin pluginit omalle sivulleen listaksi, niin saavat asiasta kiinnostuneet vinkkiä, millä wordpressia on minun tapauksessani höystetty.
En tiedä, onko tällainen hyvä käytäntö, mutta yllättävän paljon kävijöitä on noille uusille sivuille päätynyt ja visuaalisen hälyn määrä etu- ja blogisivuilla väheni paljon.
Tuollainen “Teppo 2.0”-sivu vaikuttaa kyllä näppärältä, täytynee sellaista kehittää, jos vielä härpäkkeet sivupalkissa lisääntyy. Huomasin juuri pettymyksekseni, että keskusteluun ei voi suoraan tuolta coCommentsista osallistua eli täytyy aina vierailla itse blogissa, jotta voi kommentoida lisää. Olisi nopeaa ja näppärää jatkaa juttua suoraan tuolla co:ssa. Tai sitten En Vain Osaa…
Sen sijaan cocomment itse mainostaa sitä, että sen kautta voidaan käydä keskustelua myös sellaisista sivuista, joilla ei ole kommentointilootaa.
Panin coCommentin kokeiluun. Mutta voi julmistus tosaankin tuota ripellyksen määrää, mikä määrä kaikkea tavaraa sivupalkkeihin on taas kertynytkin. Pitänee tehdä syyssiivous. Tepon jokuveli-sivu näyttää kyllä hyvältä.
Kokeilin tota cocommenttia viime keväänä mutta lopetin kommenttien kirjanmerkkaamisen nopeasti cocomment-syötteen ilmoittaessa samoista kommenteista uudestaan ja uudestaan ja uudestaan…
Vuodatus.net-käyttäjät saavat coCommentin käyttöön lisäämällä sivupohjaansa (head-elementin sisään) sivupohjakäskyn coComment (eli )
Jahas, WordPress söi pois tuosta pari merkkiä tuosta kommentistani…